Limburgse Feestmuziek in Lederhosen!
JimmyKe, (Jimmy Kesseler) Vlaamse/ Limburgse zanger, entertainer, TV-presentator geboren in Maaseik op 18 november 1985.

Jimmy hield al van jongs af van Nederlandstalig muziek. Hij kende op 5 jarige leeftijd alle liedjes van Will Tura en Luc Steeno. "Ik mis je elke dag" was de hit voor zijn eerste optreden op de kleuterschool.

In 1995 stal hij de show als "Eddy Wally" op een plaatselijk mini playbackshow, hij was al zo zelfzeker dat Jimmy na het winnen van de eerste plaats de micro vroeg aan de presentator en zijn fans toesprak met de woorden: "Geweldig beste mensen, dat ik hier mocht optreden en geweldig dat ik de eerste prijs mee naar huis mag nemen". Later volgden nog playbackimitaties van Kamiel Spiessens en de Zangeres Zonder Naam.

In het millenniumjaar 2000 veranderde Jimmy Kesseler al snel naar Jimmy K.. Zijn eerste live optredens waren op familiefeestjes en tijdens karaoke-avonden: hij zong de hits van Bauer, Neyman, Alberts en zelfs af en toe een hit van Vader Abraham.

Zijn grote doorbraak is er gekomen op de Reseltfeesten te Rotem in 2005. Hij mocht er zingen in het voorprogramma van zijn grote idolen Frans Bauer en Corry Konings. Het was zijn eerste grote optreden voor duizenden mensen.

Op 12 juni 2008 wordt JimmyKe zijn dochter Ambery geboren.

Hij heeft tot 2009 vele optredens gehad in Belgisch en Nederlands Limburg. Met de liedjes van Frans Bauer, Jan Smit & vele meezingmedleys... was hij de perfecte entertainer voor elk feest. Jimmy K. wist perfect wat zijn publiek wou, plezier maken! Zijn Cd’s: "'n Rondje Jimmy K." & "Mijn leven" werden een groot lokaal succes.

Jimmy K. kwam eind 2009 in contact met Ton Balendonck, hij nodigde hem uit voor een kennismaking gesprek bij TV Ellef in Herten (NL). Na zijn ontmoeting met Olaf Simons en goed gesprek, tekende Jimmy 29 januari 2010 zijn contract bij TV Ellef.

Na het ondertekenen van het contract neemt Jimmy K. een nieuwe start als JimmyKe. Sindsdien werkt hij aan eigen repertoire.

Ook verschenen dit jaar zijn allereerste eigen nummers "Sandy" en "Schat zet ons geluk niet op het spel", bovendien zijn deze nummers, de sympathieke zanger op het lijf geschreven.

In 2010 heeft hij gekozen om vooral veel optredens te doen om zo meer en meer naambekendheid te krijgen als JimmyKe. Zodoende kon hij ook zijn eerste 3 eigen nummers laten horen aan het grote publiek, deze zijn de voorlopers van zijn Full Album. Hij werd ook presentator van het wekelijkse radio- en televisieprogramma "Top Ellef". In dit programma werden de nummers "Sandy" en "Schat zet ons geluk niet op het spel", door het publiek tot nummer 1 gestemd.

Verder heeft hij met de mensen van TV Ellef, veel tijd gestoken in het opnemen van zijn eerste Full Album.

Begin 2011 wordt hij aan de zijde van Meister Martijn de vaste presentator van het televisieprogramma “Sterrenpalet”.

Maar in april 2011 verschijnt dan eindelijk het langverwachte album "Dansen Naar Geluk".

In een overvolle Alphorn presenteerde hij de 12 nummers, tijdens een grandioze show met optredens van nationale- en internationale artiesten.

Het werd voor hem een druk jaar met vele optredens, mede door het succes van de nummers “Ben je 40 50 60, Dezelfde ogen, Dans met mij, …”

23 september 2011 volgde nieuwe hoogtepunten van het jaar, niet alleen op privé vlak; maar ook op professioneel vlak. Zo mocht hij aan de zijde van zangeres Mieke een totaal nieuw televisie programma maken. Vanuit de legendarische Salamander van Maasmechelen, presenteerde hij “Sterren van Toen en Nu”.

In 2012 werd Sammy Baker zijn nieuwe medepresentator bij “Sterrenpalet”. Zo werd ook de “Top Ellef” een nieuw jasje gestoken! Eind 2012 werd het nummer voor Martine "Jij bent alles voor mij" ingezongen.

2013 werd muzikaal ingezet met "De sultan" een leuk nummer dat werd opgenomen voor het CoverLVK.

De "Top Ellef" verdween en maakte plaats voor nieuwe televisieprogramma's zoals "CoverLVK" en "Limburgs Zomerhitfestival" wat tijdens de zomer op verschillende plaatsen in Midden-Limburg werd opgenomen. Uiteindelijk werden er in 2013 ook muzikale knopen doorgehakt!

2014 start goed met een nieuwe single en voor de allereerste keer Limburgs gezongen "Hoempa Tetete". Een succes dat vroeg naar meer... dusja nadien verscheen het nummer "Dówzend Druime Wied", tijdens de TVEllef Reis naar Malgrat de Mar (Spanje) heeft JimmyKe samen met Britt hiervoor de videoclip opgenomen. Weer een schot in de roos; dé YouTube hit voor JimmyKe!

Een nieuw motto dat sinds toen bij JimmyKe hoort is "Gek, Gekker, Gekst", en als je dacht dat alles al gehad had, kwam ineens uit het niets een nieuwe rage... de "Pinguïn Polonaise"

Een herkenbare melodie, een eenvoudige dans, een gemakkelijk tekst en een hilarische videoclip... Alle ingredienten waren aanwezig voor een nieuw succes!

Tijdens de zomermaanden komt hij met een aangename verrassing op de proppen voor de 20e verjaardag van Buurtverening De Zandmennekes Bieësel, hij heeft bij Harrie Broens van The Classics het nummer "Vrinj" opgenomen.

Natuurlijk is hij ook nogsteeds de presentator van diverse TVEllef Muziekprogramma's (CoverLVK, Limburgs Zomerhitfestival, ...), dit jaar werd hij bijgestaan door Henk Damen en de onmens populaire Roermondse zanger Roy Selder.

Maar dan is het uiteindelijk zover November 2014 het langverwachte Limburgse album "Polonaise" wordt in een volle zaal in Maaseik voorgesteld. Het was een feestje met vele optredens van nationale en internationale artiesten. Een absoluut hoogtepunt deze avond was het duet "Wie Zeen Femilie" met zijn zusje Jessica; dat tevens ook terug te vinden is op de CD.

JimmyKe 2.0 geboren, herkenbaar door zijn lederhosen; en helemaal klaar om Limburg te veroveren!

In 2015 nam JimmyKe gewoon weer nieuwe liedjes met het oog op een 2e Limburgse CD; zo verschenen de liedjes "Sjat van Miech en Dikke Tetten! Patattesalaad!" en voor zijn 30e verjaardag het nummer "Nog mer es 20 zeen"; hiermee nam hij afscheid van zijn 20er jaren!

In mei ging hij samen met TVEllef naar Malgrat de Mar en daar nam hij de videoclips op "Allemaol Bi-jjein en Iech Zeng Ein Leed Vuur Diech". Tijdens de zomermaanden was hij wekelijks ergens in Limburg te zien tijdens de opnames Het Limburgs Zomerhitfestival met Roy Selder.

"Sterren van Toen en Nu" kreeg een mooi vervolg in de Salamander van Maasmechelen, ditmaal werd JimmyKe bijgestaan door Rudy Meyns.

Op het einde van het jaar trekt JimmyKe opnieuw naar Spanje met zijn fans; deze keer maakt hij een weeklang Lloret de Mar onveilig.

Ook worden de eerste gezamenlijke Butterbox Stars nummers "Limburg en Einzaamheid Veurbiej" opgenomen door Roy Selder, Yvette Nesselaar, Patrick Roger en JimmyKe.

Zo neemt JimmyKe speciaal voor de kerstshow het kerstnummer "Feliz Navidad" op.

2016 ging muzikaal uitstekend van start met vele optredens; natuurlijk het jaarlijkse CoverLVK wat ook in 2016 weer gepresenteerd werd door JimmyKe. Zijn allerlaatste opgenomen liedje "Dans De Samba" werd gebruikt als tune voor het CLVK.

Tevens worden in 2016 weer een hoop nieuwe liedjes opgenomen: "Roeje Roeze, Super Sjoene Daag, Viva Tirol, Hulapalu, Geef Miech Dien Hertsje Sjat".

Deze nummers zingt JimmyKe uit volle borst tijdens de TV Opnames van het Limburgs Zomerhitfestival doorheen heel Limburg; deze keer is Johan Vlemmix zijn medepresentator.

Bij de opening van Studio Ellef in Linne (de nieuwe thuishaven van TVEllef), vraagt JimmyKe zijn zwangere vriendin ten huwelijk.

In het najaar gaat JimmyKe weer naar Spanje met zijn fans; met TVEllef trekken ze in september naar het zonnige Salou. Yvette Nesselaar, Roy Selder en JimmyKe nemen als de Butterbox Stars hun 3e liedje op "Halou Salou" klinkt meermaals tijdens de TVEllef kijkersreis.

In November mag JimmyKe samen met Freddy Davis naar Lloret de Mar gaan om er een leuke muzikale vakantie te beleven.

16 November wordt JimmyKe zijn zoon Jeimy geboren. Naar aanleiding hiervan verschijnt het Mini album "Babysitter Boogie" met nieuwe liedjes als de "Babysitter Boogie" en het duet met zijn dochter Ambery "Van Veur Nao Achter", verder wordt de CD aangevuld met 6 liedjes van o.a. de CD "Polonaise!" en latere singles.

Deze CD is vanaf 2017 verkrijgbaar tijdens JimmyKe zijn optredens.

2017 is goed gestart met veel optredens, tevens zullen er ook weer nieuwe liedjes worden opgenomen en wie weet volgt er eindelijk weer een album! Later meer info!