Mijn muziekleven is al zeer vroeg begonnen vanaf mij 7e jaar.

Toen stond ik al voor de spiegel te oefenen met een leeg wc papierrolletje om de songs van Elvis te imiteren.

Na jarenlang gewerkt te hebben als: Lasser, machinebankwerker, café-eigenaar en daarna in de woningstoffering, moest ik door een helemaal versleten lichaam een punt zetten achter mijn beroepen en door de opmerkingen van mijn toenmalige vrouw.

Die telkens tegen mij zei dat ik iets met mijn stem moest doen omdat die volgens haar zeer goed zou zijn heb ik mij er aan gewaagt
om een CD Album op te nemen.

Tot mijn eigen verwondering waren die Albums binnen de kortste keren helemaal uitverkocht zodat mijn twijfel dan ook heel snel verdwenen was, en ik daadwerkelijk ook de weg als Entertainer ben gaan volgen ,en wat is er mooier dan van je hobby je beroep te kunnen maken, inmiddels ben ik bijna 10 jaar aan het optreden in binnen en buitenland, ik heb ook nog voor 2 reisorganisaties gewerkt alwaar ik door uitgezonden werd in veel landen binnen Europa, waar ik dan in de hotels voor het Entertainment moest zorgen en heel succesvol ben geworden, mijn muziek bestaat hoofdzakelijk uit Covers van Wereldartiesten, maar ook eigen nummers heb ik uitgebracht en van Teksten voorzien.

Ook heb ik Presentaties van verkoopshows op mij genomen o.a. Ledershows in het buitenland gepresenteerd in 3 talen, ook Talentenjachten heb ik georganiseerd en gepresenteerd, evenals mijn eigen CD Album Presentaties m.m.v. div collega Artiesten, in mijn uppie georganiseerd en vaak ook nog zelf voor sponsors, posters, en het geluid gezorgd iets waar ik toch behoorlijk trots op ben omdat mij dat alles is gelukt, nu 9,5 jaar verder heb ik 10 CD Albums en een meervoud van Singles op mijn naam staan, hoofdzakelijk in het Engels, maar ook Duits is mij niet vreemd, met Nederlandse muziek heb ik het niet zo ,zodat ik dan ook maar 4 songs gemaakt heb in mijn moedertaal .Ik heb ook niet al te veel optredens in Nederland gehad, hoofdzakelijk in Duitsland en Engeland zijn mijn succesrijkste jaren geweest en nog steeds…

Waar ik ook redelijk trots op ben zijn mijn optredens voor veel publiek o.a. in het Feyenoord stadion in Rotterdam waar ik het, Youlle never walk alone, heb mogen zingen voor 50.000 mensen, evenals bij Borrusia Dortmund 80.000 mensen en niet te vergeten tijdens het W.M.C. World Music Contest in Kerkrade voor 10.000 te gekke mensen uit de hele wereld …….Heerlijk gevoel is dat want zoals ze in Duitsland zeggen.

Applaus ist das Brot des Kuenstlers, en dat is een feit want je krijgt er een super KICK van…

Sinds 2010 heb ik mijn woonplaats Kerkrade ingeruild voor een Super Vakantiebestemming in Spanje waar ik nu woon, leven en zingen mag, heerlijk toch?  En natuurlijk beter voor mijn gezondheid door het warme weer, de optredens zijn hier minder geworden door het gebrek aan geld wat de Kasteleins en Horecagelegenheden ter beschikking hebben, maar een paar keer per jaar verblijf ik nog in het buitenland voor mijn Performances en dat doe ik nog steeds vol overgave en interesse. Dus voorlopig ga ik nog niet er mee stoppen .

 

Met vriendelijke Muzikale Groeten

Entertainer en zanger Hein Van Kan.